Maak kennis met yoga, een vriend voor het leven.

Waarom yoga?
We leven in een maatschappij waarin we steeds meer moeten. Daardoor verliezen we het belangrijkste uit het oog, namelijk aandacht voor jezelf. Wie ben je echt ? Misschien ken je jezelf al goed. Maar door yoga leer je jezelf nog beter kennen. Yoga is een investering in een betere gezondheid.

Wat doen de yogahoudingen met ons lichaam?

Door de yogahoudingen wordt je lichaam sterker en soepeler. Yoga maakt je botten en spieren sterker en de gewrichten worden soepeler. De bloedsomloop wordt beter en het vertraagt het ouderdomsproces. Het evenwichtsgevoel wordt beter door evenwichtshoudingen te oefenen. Yoga maakt dat de bewegingen in het dagelijkse leven soepeler worden.

Je leert naar je lichaam te luisteren en daardoor leer je ook beter voor jezelf te zorgen. We maken weer contact met ons lichaam. Je leert weer naar je eigen lichaam te luisteren.

Door de houdingen leer je ook je eigen grenzen op te zoeken. Vooral voelen hoe ver je kan gaan in een houding. Waar liggen mijn grenzen en welke variatie van een houding past bij mij.

Je houdt je niet bezig met anderen en de aandacht is bij jezelf.

Zo kan iedereen yoga doen, oud, jong of met een lichamelijke beperking. De blokkades in het lichaam worden opgeheven en pijnklachten worden minder.

 

Meditatie en concentratie

In ons dagelijks leven is onze aandacht vaak naar buiten gericht. Door concentratie en meditatie oefeningen brengen we de aandacht naar binnen. Door bij de houdingen bij jezelf te blijven leer je je beter te concentreren. Door yoga te doen leer je je ook beter te ontspannen.

 

Contact

Corrie +31.0638613135 mijnyoga@hotmail.com