Yoga en gezondheid

 

Werken aan je gezondheid doe je met yoga. Met de houdingen zorg je voor een betere gezondheid. Het lichaam wordt soepeler en de energie gaat weer stromen. De gewrichten worden minder stijf, zoals de schouders en de knieen. Ook de wervelkolom wordt soepeler, dat betekent minder rugpijn. De rug is erg belangrijk, kijk bijv.eens naar ouderen, die hebben vaak een gebogen rug. In de yoga werkt men aan een rechte rug.

Voor de ouderen is het evenwicht erg belangrijk. Denk maar aan het vallen van ouderen en daardoor hun heup breken. In de yoga doen we daarom ook evenwichtshoudingen.  Door evenwichtshoudingen zoals de Boom werkt men aan het evenwichtsgevoel.

Ook op mentaal gebied zijn er oefeningen. Door oefeningen in concentratie en meditatie wordt het hoofd rustiger. In de praktijk betekent dat minder stress


Een paar jaar geleden had ik Reumatoide artrites en nu heb ik totaal geen klachten meer. Een tijdje gebruikte ik Prednison en spoot methotrexaat. Tijdens die periode ben ik yoga blijven doen en de klachten werden steeds minder. Ook tijdens een stressvolle periode heeft yoga mij er doorheen geholpen.

 

 

Contact

Corrie +31.0638613135 mijnyoga@hotmail.com